اتر یک ارز دیجیتال بسیار معروف است که بر روی شبکه بلاک چین اتریوم ساخته شده است. شاید بدانید که اتریوم یک شبکه منبع باز است که در داخل بلاکچین خود قراردادهای هوشمند را اجرا می‌کند.

اتر به عنوان ارز دیجیتال این شبکه به عنوان یک منبع سوخت رسان امکان اجرای قراردادهای هوشمند را در بستر شبکه اتریوم می‌دهد. این در حالی است که بیت کوین ارز دیجیتال برتر بازار است که برای پرداخت‌ وجه از یک نفر به نفر دیگر استفاده می شود. این باعث شده است که پروسه تولید و تامین اتر با پروسه تامین بیت کوین تفاوت داشته باشد.

ما در این متن قصد داریم تا به بررسی کامل شبکه بلاکچین اتریوم و ارز دیجیتال متعلق به آن یعنی اتر بپردازیم. هم چنین به بررسی کامل اتریوم ۲ و اتریوم کلاسیک خواهیم پرداخت. اما قبل از این بررسی ها آخرین تغییرات قیمتی اتر ارز دیجیتال شبکه اتریوم را در سال جاری مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

نگاهی به قیمت اتریوم در سال ۹۹

اتریوم که با نام مخفف ETH و اخیرا ETC شناخته می شود در سال جاری و به خصوص در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ با افزایش قیمت نسبت به ماه های قبل مواجه بوده است. ارزش هر واحد اتریوم در بازارهای بین المللی در حال حاضر در محدوده ۱۸۹۰ دلار در نوسان است.

این افزایش ارزش اتر باعث شده است که اتریوم رتبه دوم بازار ارزهای دیجیتال را در دست داشته باشد و پس از بیت کوین با ارزش‌ترین ارز دیجیتال در بازار محسوب شود.

با نگاهی به نمودار قیمتی مشاهده خواهید کرد که قیمت اتریوم نسبت به هفته سوم بهمن ماه با افزایش حدود ده درصد مواجه بوده است. برای همین اگر کس یک هفته قبل به عنوان مثال صد هزار دلار برای خرید اتریوم هزینه کرده بود در حال حاضر سرمایه ای برابر با صد و ده هزار دلار دارد.

قیمت اتریوم نسبت به دو هفته و یک ماه نیز پیش به ترتیب حدود ۱۵ و ۴۲ درصد رشد داشته است. با مقایسه رشد ۴۲ درصدی قیمت اتریوم در بهمن ماه در مقایسه با دی ماه ۱۳۹۹ می توان سرمایه گذاری بر روی آن را یکی از پر سودترین سرمایه گذاری ها در بازار ارزهای دیجیتال دانست.

هم چنین اگر به میزان افزایش قیمت اتریوم در شش ماه گذشته توجه کنید. خواهید دید که قیمت اتریوم در طی شش ماه گذشته حدود ۴۰۰ درصد افزایش داشته است. برای همین هر کسی که در شهریورماه سال ۱۳۹۹ اقدام به سرمایه گذاری بر روی اتریوم کرده است، در حال حاضر با رشد چهار برابری سرمایه خود به دلار روبرو شده است.

با توجه به این تغییرات قیمتی اتریوم در سال ۹۹ یکی از بهترین ارزها برای سرمایه گذاری بوده است.

با این افزایش قیمت به طور حتم برای شما مهم است که بیشتر در مورد این ارز دیجیتال و ویژگی‌های آن بدانید. برای همین ما در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.

 

شبکه اتریوم چیست؟

اگر با قراردادهای هوشمند در شبکه بلاکچین آشنا باشید به خوبی می‌دانید که اتریوم چیست و چه نقشی در دنیای ارزهای دیجیتال دارد.

شبکه بلاکچین اتریوم در سال ۲۰۱۳ میلادی یعنی حدود ۷ سال پیش آغاز به کار کرد. در سال ۲۰۱۴ توسعه این شبکه آغاز شد و در جولای سال ۲۰۱۵ بود که در نهایت این شبکه راه اندازی شد.

توجه داشته باشید که اتریوم و بیت کوین با هم تفاوت دارند. زیرا که اتریوم قراردادهای هوشمند را در خود ذخیره و اجرا خواهد کرد. این قراردادها در واقع برنامه‌های نرم افزاری هستند که می توان انها را به عنوان اپلیکیشن مورد استفاده قرار داد.

اما اخیرا شبکه جدیدی بر مبنای استفاده از فناوری بلاکچین در حال راه اندازی است که توجه بسیاری را به خود جالب کرده است.

 

آیا اتریوم ۲.۰ و اتریوم کلاسیک یکسان هستند؟

اتریوم 2 و اتریوم کلاسیک

ممکن است شما در چند ماه گذشته برای بارها نام اتریوم کلاسیک یا اتریوم ۲ را شنیده باشید. به طور حتم برای شما مهم است که بدانید اتریوم کلاسیک چیست و چه تفاوتی با اتریوم ۲ دارد.

در پاسخ باید گفت که با عرضه اتریوم ۲.۰ ما شاهد یک تغییر ساختاری در مکانیزم بلاکچین جدید خواهیم بود. همه ما میدانیم که  شبکه‌های بلاکچین و همه شبکه‌های نرم افزاری در دنیای دیجیتال ممکن است که نیازمند بهبودهایی در ساختار خود باشند.

این شبکه‌ها با توجه به نیاز روز ممکن است نیاز به تغییر در ساختار خود داشته باشند. همه شما از اهمیت به روز شدن شبکه یا اپلیکیشن‌های مورد استفاده در ابزار هوشمند آگاهی دارید.

اتریوم نیز یکی از این شبکه‌ها است که نیاز به تغییر یا بهبود داشته باشد. اما چرا این شبکه نیاز به تغییر یا بهبود دارد؟

در سال ۲۰۱۶ یکی از اپلیکیشن‌های اتریوم با نام The DAO هک شد. برای همین جامعه اتریوم تصمیم گرفت تا زنجیره یا چین موجود در شبکه را تغییر دهد. در جولای سال ۲۰۱۶ یعنی در همان سال، تغییرات لازم برای بازگرداندن پول از دست رفته در شبکه صورت پذیرفت.

از آن زمان به بعد گروهی از توسعه دهندگان و کاربران شبکه اتریوم تصمیم گرفتند از بلاک چین اوریجینال یا اصلی شبکه اتریوم استفاده کنند و پول از دست رفته به دلیل مشکل در یکی از اپلیکیشن‌ها را دریافت نکنند.

زنجیره اصلی و اوریجینال که هنوز هم توسط این کاربران استفاده می‌شود با نام اتریوم کلاسیک شناخته می‌شود. در حالی که زنجیره شکافته یا forked که در سال ۲۰۱۶ ایجاد شد با نام اتریوم شناخته می شود. اگر چه شبکه کلاسیک از چند سال پیش وجود داشت. اما اخیرا شبکه دوم در حال راه اندازی است.

 

بررسی شبکه اتریوم کلاسیک و اتریوم ۲

می توان گفت که اتریوم کلاسیک یک سیستم محافظه کار است که بر روی امنیت تمرکز دارد. این در حالی است که اتریوم ۲ نگاهی رو به جلو دارد و بیشتر روی افزایش عملکرد شبکه بلاک چین تمرکز کرده است. این باعث می شود که هر یک از این دو شبکه در بازار جایگاه ویژه خود را داشته باشند.

به منظور ارتقای اتریوم کلاسیک بسیاری توجه خود را به اتریوم ۲ منعطف کرده اند. اتریوم ۲ در واقع از طرح اصلی اتریوم کلاسیک فاصله بیشتری خواهد گرفت. آیا می‌دانید این تغییر ساختاری چگونه صورت خواهد پذیرفت؟

در حال حاضر بسیاری از اپلیکیشن‌های غیر متمرکز بر روی اتریوم کلاسیک و حساب‌های کریپتوی آن انجام می شود. به خصوص در پروژه‌های DeFi بیشترین درصد منابع توسط این شبکه تامین می‌شود. اما این وضع به زودی دچار تغییر خواهد شد.

زیرا در حالی که در چند سال گذشته و در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی پروسه proof-of-work در این شبکه مورد استفاده بوده است. برنامه‌هایی برای استفاده از سازوکار proof-of-stake برای انجام مبادلات در این شبکه پیاده سازی شده است که منجر به ایجاد بلاکچین جدیدی خواهد شد.

این تغییرات به گونه ای است که اتریوم کلاسیک همچنان از مکانیزم اجماع proof-of-work استفاده کند. اما قرار است اتریوم ۲ از مکانیزم اجماع دیگری که در بالا با نام Proof-of-stake به آن اشاره شد استفاده کند. اما این دو چه تفاوت ها و شباهت هایی دارند.

 

تفاوتها و شباهتهای اتریوم ۲ و اتریوم کلاسیک

قابلیت های اتریوم 2

یکی از مهم‌ترین تفاوت های اتریوم ۲ و اتریوم کلاسیک مربوط به سازوکار اجماع در این دو شبکه است.

تفاوت دیگر این دو اتریوم در سیستم پولی و مالی آن ها است. در حالی که سیستم پولی و مالی اتریوم کلاسیک فیکس و ثابت است. اتریوم ۲ از یک نظام مالی متغیر پشتیبانی خواهد کرد.

اگر چه این دو با هم تفاوت هایی دارند. اما هر دوی آن ها از کریپتوکارنسی یا ارز دیجیتال اختصاصی استفاده می‌کنند و در بلاک چین هر دوی آن‌ها قراردادهای هوشمند اجرا می شوند.

نکته دیگر که به آن اشاره خواهد شد این است که اتریوم کلاسیک دارای امنیت بالایی است اما در عوض عملکرد چندان خوبی ندارد.

این در حالی است که اتریوم ۲ دارای عملکرد خوبی است اما در عوض به اندازه اتریوم کلاسیک امنیت نخواهد داشت. این دو شبکه تفاوت‌هایی در دیتابیس خود نیز دارند.

 

نام مخفف ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک و اتریوم ۲

هر دو این شبکه ها دارای ارز دیجیتال مخصوص خود هستند که در بخش قبل به آن اشاره شد. امکان تبادل ارز دیجیتال و نیز انتقال به دیگری وجود دارد. اما در اتریوم کلاسیک ارز مورد استفاده با نام اتر یا ETC شناخته می شود.

این در حالی است که در شبکه اتریوم ۲ ما ارز دیجیتال ETH را خواهیم داشت. همان طور که می‌بنیید ارز دیجیتال مختص به هر یک از این شبکه‌ها با دیگری تنها در یک حرف تفاوت دارند.

تفاوت ارز ETC و ETH در حرف آخر آن ها است. برای همین در صورتی بسیاری در این مورد دچار اشتباه می‌شوند و شما هم در زمان خرید یا سرچ در دنیای مجازی باید به این نکته توجه داشته باشید.

نکته دیگر این که در هر دو شبکه امکان تقسیم ارزها به واحدهای کوچک وجود دارد. wei واحد کوچکی است که با تقسیم واحدهای اختصاصی ETC یا ETH به دست خواهد آمد.

 

قرارداد هوشمند در شبکه اتریوم چیست؟

گفته شد که هر دوی این شبکه‌ها از قراردادهای هوشمند استفاده خواهند کرد. زبان برنامه نویسی مورد استفاده در این شبکه با نام Solidity شناخته می‌شود و امکان ایجاد برنامه‌های نرم افزاری با استفاده از این زبان وجود دارد که می توانند مانند اپلیکیشن استفاده شوند.

می توان از این برنامه‌ها به عنوان اسکریپت و یا در سایر سیستمهای هوشمند متصل به شبکه اینترنت اشیاء IOT استفاده نمود. یا این که به عنوان قراردادهای هوشمند بین افراد از آن ها استفاده کرد.

توجه داشته باشید که همان طور که در بالا به این مطلب اشاره شد، این برنامه‌ها تنها نرم افزارهایی هستند که به طور غیر متمرکز اجرا خواهند شد. برای همین به جز ویژگی غیرمتمرکز بودن، با برنامه‌های دیگر در شبکه تفاوت چندان زیادی نخواهند داشت.

 

منبع: ارزمارکت

 

اتریوم ۲ و تفاوتهای آن با نسخه اصلی

اتریوم ,شبکه ,کلاسیک ,استفاده ,۲ ,دیجیتال ,است که ,اتریوم کلاسیک ,اتریوم ۲ ,ارز دیجیتال ,که اتریوم ,توجه داشته باشید ,شبکه اتریوم چیست؟ ,بازار ارزهای دیجیتال ,شبکه بلاکچین اتریوم

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شیرین بادرنجبویه مراقبت از سالمندان زیبایی ، دانایی ، نکویی حرف آخر مناسبتها amir فروشگاه بلاگ مطالب خواندنی دیجیتال مارکتینگ weblearner